Tentang blog ini

Blog memuat artikel dan catatan kecil tentang Bandung Selatan dan pengalaman pribadi selama tinggal di Bandung Selatan (Pangalengan) Jurnal kehidupan, karena review ke belakang merupakan suatu aktivitas penting untuk dijadikan rujukan guna memperbaiki langkah kita ke masa depan.

Pepatah mengatakan “Jadikanlah hari ini lebih baik dari hari kermarin”, ironi nya, bagaimana kita hendak menjadikan hari ini lebih baik jika kemarin saja kita tidak ingat apa yang telah dilakukan🙂

Disinilah pentingnya jurnal dalam setiap kegiantan, mudah-mudahan blog ini dapat dijadikan jurnal penulis selama tinggal di daerah Bandung Selatan, meliputi Pangalengan, Majalaya, Banjaran, Ciparay, Ciwidey dll.

Saya ucapkan terima kasih kepada rekan-rekan yang sempat membaca dan memberikan komentar dalam blog ini.

Tidak ada yang special dalam diri saya, semua serba ordinary

Saya termasuk pengusung jargon “Sederhana itu indah” , mudah-mudahan dari kesederhanaan ini muncul sesuatu yang luar biasa Wink

Untuk menghindari duplikasi, profile saya dapat dilihat di accout friendster

Sebagian tulisan saya ada di wordpress

Maih ada 2 blog yang tidak terurus yaitu di blogspot dan multiply

Life Jurney, Setiap langkah pasti meninggalkan jejak, seiring dengan berjalannya waktu akan lebih banyak jejak-jejak yang ditinggalkan. “That’s more experience for next step” semakin banyak pengalaman, semakin banyak bekal untuk masa depan.

Karena konsep nya sederhana, tema yang muncul lebih cenderung serabutan, apa yang terlintas dipikiran bisa jadi tulisan. Dengan teknik penyampaian, bahasa dan topik alakadarnya.

Semoga Bermanfaat

Hatur Nuhun

29 responses to “Tentang blog ini

  1. weleh sayah orang Ciapary nich…lam kenal yach
    nepangkeun ah…hayu atuh urang botram di palih kidul🙂

  2. Hayu atuh, diantos pisan🙂
    Ka Neng Liez.. upami tiasa nyuhunkeun posting na perkawis panglamana Neng sawaktos di ciparay. Supados klop sareng judul na “Bandung Selatan Dalam Kenangan”
    hatur nuhun sateuacan na…

  3. Assalamualaikum wr wb.
    hatur nuhun parantos sumping ka blog abdi pa. sakantenan mampir nih..😄
    sareng mohon ijin memejengkan blog bapak ini di blog saya😄
    makasih ya, pak!!😀

  4. Assalamu’alaikum,
    Salam kenal Mas🙂
    Alhamdulillah. Segala pujian hanya milik Allah. Terima kasih Mas telah berkunjung ke blog saya. Memang benar, tidak sedikit bermunculan blog2 free speech saat ini. Namun, bagi siapapun yang mengaku beragama, terlebih muslim, khususnya bagi saya pribadi, tak ada kebebasan mutlak dalam hidup ini. Aturan yang telah ditetapkan (Perintah atau larangan) dari Sang kholiq tiada lain demi kebaikan hamba itu sendiri.
    Ngapunten Mas, jadi kemana-mana ceritanya🙂
    Wassalam
    Fakhrurrozy

  5. Assalamu’alaikum..
    Salam Ukhwah..🙂
    terimakasih mas Omdien atas kunjungannya ke blog saya.
    Ini kunjungan balasan saya di blog mas.
    Terimaksih juga sudah meletakkan link salah satu artikel dalam blog saya pada blog ini.
    Moga2 bermanfaat untuk kita semua.
    Amin

  6. Assalamu’alaikum Mas Dien,

    Salam sambung silaturrahim. Banyak khilaf mohon dimaafkan lahir dan Batin. Smoga Romadhon kita jelang dengan bahagia beserta harapan menggapai taqwa…Insya Allah

    Wassalam

  7. alah naon atuhnya kang simkuring rada2 binun
    da ayenamah nuju ngumara di bakasi hehe

    oh wilujeung mayuna sasih syiam, hapunteun sabudaya kalepatan

  8. Wah… Neng Liez tos janten urang bekesong.. eh bekasi. manawi teh di ciparay keneh.
    sami-sami nyuhunkeun dihapunten sabudaya kelepatan, mudah-mudahan amal ibadah urang ditampi ku Allah SWT.

  9. Ass. Pami gaduh info sanes perkawis situ cileunca, diantos wae ku abdi. PENTING!!!!!!!!

  10. Ass………nineung ka soreang yeuh kang!!!
    urg bandung kidul nuju di ternate.

  11. Wah.. rian tebih nya… iraha atuh mudik ka bandung kidul… urang aprak-aprakan nyair di solokan yu…

  12. kang Omdien…
    Mengucapkan selamat tahun baru 2008.
    Lebi baik, lebih baik dan selalu menjadi lebih baik.
    Kalau aprak-aprakan nyair di solokan ajak-ajak saya juga yah.. soalnya kalau di kota mah main ke sawah, sama nangkap ikan teh kudu bayar.. kacida pisan nya kang

  13. ass………….
    abdi aya di perantauan ge……. teuteup nineung ari ka lemburmah. desa lamajang. mudah-mudahan leuwih maju di sagala widang.
    ti yana………. Batam.

  14. @Yana
    Salam ka wargi-wargi di batam….
    Lamajang, Cikalong, Cibiana, Cikondang aman terkendali🙂

  15. kank…. ieu abi noe tea….
    bade naroskeun ai alamat FS na naonnya????
    ku abdi bade di addd….

    hatur nuhun…

  16. eh kank teu janteun ketang da atos….
    Hehehehehehe…….

    punteun ah hilapeun tadi teh….

  17. ari kang omdien teh orang mana???
    mana profilna na?? dicari cari di teu aya…
    abi lahir cibolang taun 1984, mung dugi kelas 6 SD..wah seueur pisan kenangan di pangalengan teh..waas…nu paling lucu mah..waktu sakola SD di TANARA I Cibolang..abi di hukum ku guru (namina Pa Dede, guru paling pinter..juara lahh) gara2 teu tiasa matematika, nah uih sakola abi di piwarang ngala cai kanggo di bumina.trus pas aya hujan ageung balong2 banjir..laina sakola malah ngala lauk..eta teh di piwarang ku guru dih…nah hiji deui..kapungkur paling resep upami tos jam satengah 6..soalna listrik di nyalakeun ti pusat, jadi tiasa nonton Tv…siaran TV na sakampung sami sadaya haha …tapi pami enjing2 tabuh stngh 7 di poekan.masih seuer kenangan di pangalengan teh..ngke lah pami aya waktos abi nyerat deui pangalaman di Pngalengan..punten struktur katana pabeulit….

  18. sampurasun….
    neupangkeun omdien abdi urang banjaran bandung selatan tepatna daerah patal banjaran masuk kaleubeut, nguping pangalengan teh sok emut cibolang tempat picnik bari ngojay kantos ti payun aya rerencangan orang pangalengan ngajak ka pabrik susu kpbs uihna dibahanan susu seueur pisan.
    punten ah sakitu heula .

  19. Ass. Salam kenal ti orang cimahi, sono tos lami teu ka Pangalengan, gaduh raka di Rancamanyar. Kaleureusan aya blog K’ Dien nu keren kieu, janteun sono hoyong ka Pangalengan ( biasa ikan bakar + susu ). Pami Id FB kang dien tiasa terang?!
    Hatur Nuhun kang Dien informasina.

  20. Salam kenal Kang, meskipun saya gak lahir di Pangalengan tapi saya besar di Pangalengan dari SD sampai SMP, bahkan seluruh keluarga saya tinggal di sana sampai sekarang, hanya saya sendiri yang sejak SMA sampai sekarang dengan sangat terpaksa memisahkan diri dari keluarga di sana. Tapi saya sering kok ke Pangalengan. Setelah kejadian gempa 2 September sudah 3 kali saya ke sana.
    Terima kasih sudah mampir dan memberikan komentar di blog saya.
    Salam.

  21. Asaalamualiakum..ni iqbal salam kenal kang omdien…butuh bantosan yeuh………

  22. diantosnya kang balesanna….hatur nuhun

  23. ari kang omdien teh orang mana???mana profilna na?? dicari cari di teu aya…abi lahir cibolang taun 1984, mung dugi kelas 6 SD..wah seueur pisan kenangan di pangalengan teh..waas…nu paling lucu mah..waktu sakola SD di TANARA I Cibolang..abi di hukum ku guru (namina Pa Dede, guru paling pinter..juara lahh) gara2 teu tiasa matematika, nah uih sakola abi di piwarang ngala cai kanggo di bumina.trus pas aya hujan ageung balong2 banjir..laina sakola malah ngala lauk..eta teh di piwarang ku guru dih…nah hiji deui..kapungkur paling resep upami tos jam satengah 6..soalna listrik di nyalakeun ti pusat, jadi tiasa nonton Tv…siaran TV na sakampung sami sadaya haha …tapi pami enjing2 tabuh stngh 7 di poekan.masih seuer kenangan di pangalengan teh..ngke lah pami aya waktos abi nyerat deui pangalaman di Pngalengan..punten struktur katana pabeulit….
    +1

  24. C'jank reha tikojout na

    slm knal kang abi orang cibolang asli abi tingal srng eyanang abi & ua2 abi nu di cibolang waktos abi di2 tu abi seur pengalaman2 anu rame kmo bsa sd mah eh abi teh sd tanara tah ti dinya abi aseur pnglman teh basa kls 1 abi teh abi sring nagis ogo tah.mun tos uih sakola abi srng rerencangan sok ameng uucingan anu nju tren /barudugi ka jm 02 ibak di ci lio tidinya bring weh ngaos na teh di pak diDI uih weh jm 04 tos eta di tras keun ku ucingan dei dugi ka magrib tos magrig ngararampih bsi aya kuit ka tincak

  25. arul siii peucindta tanara pangalengan

    sampurasun poxo na mah is the best pangalengan knal keum ie jajaka pangalengan sejati

  26. SDN TANARA PANGALENGAN

    bilih aya anu alumi ti SDN TANARA tIASA NGA ADD facebook yeuh alamat na tanarathebest@yahoo.co.id taun sabaraha wae janten lamun aya reuni reuni langsung aya kabar na diantos nya ulah hilap ka SDN TANARA

  27. salam kenal…abdi ti bandung kang…sae tulisana kang..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s